Een Commisielid in de zorg is een onafhankelijke deskundige die deel uitmaakt van een commissie die geschillen tussen cliënten en zorginstellingen beoordeelt. Commissies in de zorg zijn er voor verschillende sectoren, zoals de geestelijke gezondheidszorg, verpleging en verzorging, en de thuismarkt
De taken van een Commissielid in de zorg omvatten:
Commissieleden in de zorg werken voor onafhankelijke geschillencommissies die per zorgsector zijn opgericht. Deze commissies zijn gevestigd door de brancheorganisaties in de zorgsector.
Het maandelijkse inkomen van een Commissielid in de zorg is afhankelijk van de omvang van de functie en de specifieke commissie. In de meeste gevallen is het een vergoeding per zitting of een vergoeding per uur. De bedragen variëren, maar liggen doorgaans tussen de € 100,- en € 200,- per uur.
Het exacte aantal Commissieleden in Nederland en België is niet bekend. Echter, er zijn honderden commissies actief in beide landen, met elk enkele tientallen leden.
Er is geen specifieke opleiding vereist om Commissielid in de zorg te worden. Echter, relevante werkervaring in de zorgsector, juridische kennis, en goede communicatieve vaardigheden zijn een grote pre.
Een relevant Hbo-diploma of hoger in de zorgsector, zoals Verpleegkunde, Sociaal Werk, of Gezondheidsrecht, is een voordeel.
De duur van de vooropleiding hangt af van het gekozen Hbo-diploma. In de meeste gevallen bedraagt de opleidingsduur 4 jaar.
Het opleidingsniveau van een Commissielid is HBO, WO.
Andere benamingen:
Op het moment zijn er geen vacatures voor Commissielid.
Bekijk alle vacatures